Bedste gaming tastatur

Top 5: Bedste gaming tastatur

Noget af det vigtigste gaming udstyr er et godt tastatur. Et tastatur der er udviklet til gaming kan give adskillige fordele sammenlignet med et standard kontor tastatur.

Derfor er det afgørende at vælge det rigtige tastatur, hvis man er gamer og vil have den bedst mulige performance. I denne artikel vil vi se nærmere på de vigtigste funktioner man bør overveje, samt anbefale nogle af de bedste gaming tastaturer på markedet.

I denne guide kigger vi på de bedste gamer tastatur på markedet lige nu, og hvad du skal kigge efter for at vælge det rette tastatur til dig.

Top 5 smarte bevægelsessensorer

Steelseries apex pro bedste gaming tastatur
 1. SteelSeries Apex Pro

Bedste over all gaming tastatur

 Pris: 1864,-

Topmodellen fra SteelSeries, med alt hvad du har brug for, og med indbygget OLED skærm, og så kan du tilpasse hvornår tasten skal aktiveres, altså hvor langt ned du skal trykke før den aktiverer.

 2. Logitech G915 Wireless

Bedste trådløse tastatur

 Pris: 1.292,-

Logitech G915 er et helt fantastisk alternativ hvis du gerne vil have et trådløst tastatur, hvor du ikke skal gå ned på kvalitet, med en super god forbindelse. Den har også medie knapper og en scroller i toppen til nemt at styre lyd eller andet.

 3. Glorious GMMK Pro

Bedste custom tastatur

 Pris: 1.358,-

GMMK Pro er en af mine personlige favoritter, da jeg gerne selv vil vælge switches og bygge det som jeg gerne selv vil have det. GMMK Pro er også bygget i aluminium og er i rigtig høj kvalitet.

 4. Corsair K70 RGB TKL Champion

Bedste af de billige

 Pris: 699,-

Corsair er et andet super kendt mærke, kendt for deres høje kvalitet. Denne model er TKL, altså der er ikke nogle numbpad, men de er medie taster i toppen til at styre musik og video afspilning. 

 5. Keychron V5

Bedste full size tastatur

 Pris: 699,-

Keychron er ikke et helt så kendt mærke i Danmark endnu, men det bliver det nok snart, det er bygget i top kvalitet med silikone i, der er med til at give en dyb lyd. Derudover er keycapsne lavet i PBT platstik, som er super holdbare.

Opsummering: De 5 bedste gaming tastaturer

Her er de bedste tastaturer til gaming

  1.  Steelseries Apex Pro: Bedste over all tastatur
  2. Logitech G915 Wireless: Bedste trådløse tastatus
  3. Glorious GMMK Pro: Bedste custom tastatur
  4. Corsair K70 RGB TKL: Bedste af de billige
  5. Keychron V5: Bedste full size

Størrelse

Når du skal vælge et nyt tastatur er det første du skal vurdere hvilken størrelse du har brug for, herunder dykker vi ned i fordelene ved de mest udbredte størrelser.

Full size
Hvis du også skal bruge dit tastatur til arbejde eller andet end gaming, kan det give mening at vælge et full size eller 100% tastatur, da du så har numpad, hvilket gør det nemmere at skrive tal. De fleste full size tastaturer har også F rækken og ofte nogle medie taster til at styre lydstyrke osv.

TKL
Hvis du ikke skal bruge numbpad vil jeg anbefale et TKL, som i princippet er det samme som et full size, udover at man har skåret numpad væk.
Det gør at tastaturet fylder mindre på dit skrivebord, og du kan sidde med din mus tættere på tastaturet, det er bedre ergonomisk, for dig. Det giver også mere plads til at bevæge musen på, så du ikke rammer tastaturet midt i et vigtigt øjeblik i dit spi.
Læs mere om TKL tastaturer her

60%
Mange keyboard entusiaster kører med et 60% da de ofte ikke bruger mange af tasterne.
Et 60% tastatur er kun bogstaver ogf tal, det vil sige de har IKKE F tasterne eller numpad, og heller ikke piletasterne.

Det gør det super kompakt og nemt at tage med sig.
Jeg bruger dog oftest selv 65% keyboards, som er det samme som 60% men med tilføjelse af piletasterne, da jeg helst ikke vil undvære dem.

Membran VS. Mekanisk tastatur

Når du skal vælge switches, skal du først vælge om du vil have et tastatur med membran eller mekaniske taster.

Membrantastatur er oftest billigere, og det er det mest udbredt i almindelige tastaturer, da det er billigere at producere, da de består af en plastmembran der er under alle taster, og når du trykker en tast ned er det den her plastmembran du trykker ned for at aktivere tasten.

Et mekanisk tastatur har individuelle taster under hver switch, som er et lille plastik hus, med en plastikstemme, der bevæger sig op og ned når man trykker på en tast.

Mekaniske taster holder generelt længere end membran taster, og du får mange flere valgmuligheder ved at vælge et mekanisk tastatur, men de er ofte også dyrere.
Jeg ville personligt altid gå med et mekanisk tastatur over et membrantastatur, specielt til gaming.

Switches

Hvis du vælger et mekanisk tastatur, kan du oftest vælge mellem tre switch typer. Lineære, clicky og tactile switches, som alle har deres unikke egenskaber.

Lineære
Lineære switches er dem der oftest snakkes om når man snakker gaming, da der ingen modstand er når man trykker en tast helt ned. De er populære til gaming, da tankegangen er, at uden modstand kan man få en hurtigere reaktion og komme hurtigere afsted i et spil.


Clicky
Clicky er man enten til ellers er man slet ikke til dem, du har måske prøvet er Razer tastatur, der siger et rigtig højt klik når du trykker en tast ned, på grund af en metal bar inde i switchen, som giver den høje lyd, det kan være godt, da man ved præcis hvornår switchen er aktiveret, så man behøver måske ikke trykke tasten helt i bund hver gang. Men hvis du skal bruge dit tastatur på et kontor eller sammen med andre, er de nok ikke ideelle.


Tactile
Tactile er min personlige favorit, det er lidt en mellemting mellem de to andre, der er ikke en metal bar der larmer inde i, men der er heller ikke en helt glat som lineære. Der er derimod et lille bump midt på stammen, så man kan mærke når tasten aktiveres, men uden den høje lyd.

Trådløs vs. ikke trådløs

Når det kommer til at vælge et gaming tastatur, er en anden vigtig overvejelse, om du ønsker et kablet eller trådløst tastatur. Begge har sine fordele og ulemper.
Kablede tastaturer har den fordel, at de ikke kræver opladning. Du behøver aldrig bekymre dig om, at tastaturet løber tør for strøm, og du kan bruge det i så lang tid, du har lyst til. Den generelle opfattelse er også at kablede tastaturer typisk har hurtigere respons og bedre ydeevne end trådløse modeller. Ulempen er selvfølgelig, at du er begrænset af kablets længde og skal have tastaturet tæt på computeren.
Trådløse tastaturer giver dig friheden til at placere tastaturet, hvor du vil, uden at være bundet af et kabel. De fleste trådløse gaming tastaturer har en rækkevidde på op til 10 meter, så du kan sidde behageligt i sofaen og spille. Det er også pænere i min optik at have et trådløst tastatur.

Ulempen er, at du skal huske at oplade tastaturet, og responstiden kan være en smule langsommere end ved kablede modeller. 
Så det handler i bund og grund om, om du prioriterer kabelfriheden over ydeevnen, eller om du hellere vil have det optimale i respons og hastighed. De fleste gamere foretrækker kablede tastaturer, men trådløse modeller er bestemt også værd at overveje, hvis du vil have fleksibilitet i placeringen.

Funktioner

Når du vælger et gaming tastatur, så er der en række ekstra funktioner, du kan overveje udover de basale funktioner.

Makroer

Makroer er forprogrammerede knapper, som udfører forskellige kommandoer eller sekvenser med et enkelt tastetryk. Dette er utrolig praktisk i spil, hvor du ofte udfører de samme handlinger igen og igen. Ved at tildele disse til makroer, kan du udføre dem hurtigt og præcist hver gang. Mange gaming tastaturer har dedikerede makro-taster, som gør det nemt at oprette og tildele dine egne makroer.

Medieknapper

Fleste gaming tastaturer har også medieknapper til hurtig betjening af medieafspilning. Typisk finder du knapper til play/pause, stop, frem/tilbage samt lydstyrke. Dette gør det muligt at styre din musik eller videoer direkte fra tastaturet.

RGB

RGB belysning er meget populært på gaming tastaturer. RGB betyder at tastaturet har individuelt justerbare lysdioder.
Det giver dig mulighed for at tilpasse belysningen på tastaturet, så det passer til dit setup.

RGB giver gedre synlighed i mørket. RGB gør det lettere at se tasterne hvis du gamer om natten.
Det giver mulighed for at style sit setup. Med 16,8 millioner farvekombinationer, kan RGB bruges til at skabe det helt rigtige look.
RGB belysning kan dog være distraherende for nogle. Farver og effekter kan tage fokus fra spillet.

Pris

Et gamer tastatur kan koste fra omkring 500 kr og helt op til flere tusinde kroner. Budget-modeller fra mindre kendte mærker kan koste omkring 500-800 kr, mens de dyreste tastaturer fra kendte gamingmærker som Corsair og Logitech eller hvis du vil bygge et custom tastatur kan det koste op til 3000 kr.
I den lave ende af prisskalaen vil jeg forsøge at finde et billigere mekanisk tastatur, se vores top 5 tastaturer i toppen.
Hvis du er mere seriøs gamer, og vil investeringen i et high-end tastatur med flere funktioner og bedre kvalitet, vil jeg selv gå efter vores nr. 1 i toppen, eller bygge mit eget custom keyboard. Jeg har selv bygget nogle stykker, du kan læse min guide her.

Populære gaming tastatur mærker

Når det kommer til at vælge det rette gaming tastatur, så er mærket ofte en af de første overvejelser. Nogle af de mest populære mærker omfatter:

  • Logitech – Logitech er et af de førende mærker inden for gaming udstyr og deres gaming tastaturer er kendt for høj kvalitet. Deres tastaturer såsom G Pro og G815 har masser af gode funktioner og en stærk byggekvalitet.
  • Razer – Razer er nok et af de mest kendte gaming brands og deres tastaturer er meget populære blandt gamere. Nogle af deres bedste tastaturer er Huntsman Elite og BlackWidow. Razer er kendt for deres RGB-belysning og mekaniske taster.
  • Corsair – Corsair laver nogle af de bedste og mest holdbare gaming tastaturer på markedet. Deres tastaturer såsom K70 og K95 har en robust aluminium ramme og gode muligheder for tilpasning af belysningen. Corsair er et godt valg hvis du leder efter kvalitet.
  • SteelSeries – SteelSeries laver også nogle fantastiske gaming tastaturer såsom Apex Pro og Apex 7. De er kendt for deres reaktive taster og gode software til at tilpasse belysning og funktioner. SteelSeries er et godt mærke hvis du leder efter minimalistisk design.

Så alt i alt, jeg ville selv gå med at bygge et custom keyboard, eller vælge et hot swap tastatur, så jeg kan lube switches og skifte de standard switches ud, og tilpasse det til hvordan jeg gerne vil have det.
F.eks. er GMMK Pro et godt bud på et fint kvalitet hot swap tastatur du nemt kan gøre noget ved, eller bruge det som det er.

Du vil måske også syntes om:
De 5 bedste gamer mus
De 5 bedste gaming headsets
De 5 bedste gamer bærbarer